groepen

Op het einde van de verschillende stappen in Vervolmaking, kunnen de zwemmers een keuze maken tussen competitief zwemmen met deelname aan wedstrijden of eerder recreatief zwemmen.

Wanneer je voor deze laatste mogelijkheid kiest, kom je bij Recreatie Jeugd terecht. In deze groep kan je zwemmen tot en met 18 jaar. Zodra je ouder bent dan 18, hoef je onze club uiteraard niet te verlaten maar kan je verder blijven zwemmen bij het Recreatiezwemmen voor Jongvolwassenen/Studenten (+18/-26) of het Volwassenzwemmen.

Recreatie Jeugd

Bij Recreatie Jeugd is er aandacht voor:

het onderhouden van techniek in 4 zwemstijlen

overlevings- en reddend zwemmen

trimzwemmen

zwemmen in spelvorm

Recreatiezwemmen voor Jongvolwassenen/Studenten (+18/-26)

In deze groep kan je tweemaal per week zwemmen, in een 25 en/of 50m-baan op dinsdag, in een 25m-baan op woensdag, ook tijdens de schoolvakanties. Er is begeleiding voorzien van een trainer.

Volwassenzwemmen

ZWEMMEN VOOR VOLWASSENEN

KEUZE 1: Techniekverbetering schoolslag, aanleren crawl

Trainingsprogramma waarbij de techniek van crawlzwemmen wordt aangeleerd of verbeterd: correcte arm- en beenbeweging + ademhalingstechnieken. Daarnaast komt de schoolslag ook nog verder aan bod. Een vereiste tot deelname is minimum 50m kunnen zwemmen.

Wanneer: keuze uit woensdagavond van 19.30u-20.30 of  21u – 22u in zwembad ROZEBROEKEN
Data: elke woensdagavond, ook in verlofperiodes tenzij het zwembad gesloten is.
Kostprijs: september tot december: 65 euro, januari tot juni: 100 euro, september tot juni: 145 euro (inbegrepen lesgeld + inkomgeld)

KEUZE 2: Conditiezwemmen

Trainingsprogramma waarbij betere zwemmers de conditie verder kunnen opbouwen. Het doel hier is aan de hand van trainingsschema’s de uithouding en snelheid te verbeteren. Een vereiste tot deelname is vlot crawl en schoolslag zwemmen.

Wanneer: keuze uit 2 dagen, elke dinsdagavond van 20.30u – 22u of elke woensdagavond van 21u – 22u in zwembad ROZEBROEKEN
Data: elke dinsdag– of woensdagavond, ook in verlofperiodes tenzij het zwembad gesloten is.
Kostprijs:

dinsdag: september tot december: 70 euro, januari tot juni: 110 euro, september tot juni: 150 euro (inbegrepen lesgeld + inkomgeld)

woensdag: september tot december: 65 euro, januari tot juni: 100 euro, september tot juni: 145 euro (inbegrepen lesgeld + inkomgeld)

dinsdag en woensdag: september tot juni: 230 euro (inbegrepen lesgeld + inkomgeld)

Bij aanvang van de eerste training zal je een toegangsbandje kunnen kopen (10 euro). Bij teruggave van het bandje krijg je 5 euro terug. Voor meer inlichtingen en inschrijvingen kan je terecht bij:

Inge Nies, Quinten Metsijsstraat 14, 9040 Sint-Amandsberg, volwassenenzro@telenet.be

Activiteiten & Wedstrijden

m d w d v z z